Kaval asendus klassikalisele vürtsikilule.
Parim musta leiva ja rohelise sibulaga!
300 g
45 min
2 võimalikult väikest baklazaani
0,5 pakki vürtsikilu maitseainet (Santa Maria)
Oliivõli
Meresoola
Loorber (võimalusel värske)
Viiluta baklazaanid mandoliiniga 2-3 mm paksusteks viiludeks. Jäta viilud virna ja aseta keetmiseks potti. Keeda baklazaaniviile kaane all u. 10 min, või kuni need hakkavad kergelt läbi kumama. Ära viile sega vaid vajuta aeg ajalt vee alla.
Kurna sõelal ja loputa ohtra külma veega. Katsu kurnata nii, et viilud jääksid endiselt virna, muidu on raske hiljem neid eraldada.
Jahtunud viilud lõika piku- ja ristipidi neljaks (väikese baklazaani puhul pooleks) ja aseta kihiti karpi. Iga kihi vahele pihusta oliivõli, korralikult meresoola, rikkalikult vürtsisegu ja loorberilehetükke.
Jälgi, et viilud ei oleks liiga vesised – vajadusel vajuta õrnalt sõelal neid kuivemaks või kuivata köögipaberiga.
Vürtsikas kilutaim on söödav juba mõne tunni pärast. Serveeri tumedal leival rohelise sibulaga.
Kui kasutad suuri baklazaane, siis lõika pärast keetmist keskelt seemnetega osa välja.
Kui sul ei ole viilutajat (mandoliini), siis lõika terava noaga u 2 mm paksused viilud. Aseta need keetmiseks virma ja ära keemise ajal sega.