Tervem  Ilusam  Elavam

Toortatar glasuuritud kõrvitsaga

Tatar on väekas tooraine, mis sisaldab endas hulgaliselt valaikke aineid, muuhulgas lihatoodetega samaväärse kombinatsiooni aminohappeid (valku).
Seda saab leotada ja idandada, kasutada salatites ja pajaroogades, kui ka kõige lihtsam tatrapuder on täiesti omal kohal, kui lisada talle mõni särtsakas element kõrvale.
Glasuuritud kõrvits on pisut  vürtsikas, kuid samal ajal magus, ning teeb selle lihtsa roa lihtsalt vastupandamatuks!

Kogus:

2-le

Valmistusaeg:

20 min

Raskusaste:

KESKMINE

Jaga:

Koostisosad

1,5 dl toortatart
0,5 Hokkaido kõrvitasat
3-4 lehte kalet ehk lehtkapsast
1 porgand
1 küüslauguküüs
2 spl tšillikastet
1 tl sojakastet
Masalat või muud maitseainet

Valmistamine

Pese tatar hoolikalt ja pane 1,5 kordse koguse veega 20 minutiks keema. Keedvette lisa pisut soola.

Lõika koorimata Hokkaido kõrvits 1-1,5 cm lõikudeks ja eemalda seemned. 
Eemalda kale lehed rootsu küljest ja lüiks väiksemaks.
Lõika porgand ribadeks.

Laota kõrvitsaviilud kuumale pannile ja prae keskmisel kuumusel kergelt pruuniks. Siis keera ümber ja nirista neile peale sojakaste ja tšillikaste nins puista üle masala või muu meelepärase maitseainega. Liiguta nüüd kõrvitsatükke pisut pannil, et maitsed ühtlustuksid ja jälgi, et kõrvits kõrbema ei läheks.

Valmis kõrvitsaviilud tõsta kaussi ja kata kaanega. Puhasta pann ja passeeri kergelt õlis porgandiribad ja kale. Puista neile pisut soola ja pipart ning riivitud või hakitud küüslauku. Kata kaanega ja lase mõned minutid haududa. 
Selleks ajaks peaks tatar ka valmima. 

Nipid

*Võid kasutada Hokkaido kõrvitsa asemel ka mõnda teist kõrvitsat, kuid tavaline kodukõrvits võib jääda selles toidus pisut vesine. Paremad aendused on muskaatkõrvits ja pudelkõrvits.

*Kui kale ei kuulu Sinu lemmikute hulka, siis tükelda see väiksemaks ja hauta pisut kauem. 

Head isu!