Need kotletid on tõelised valgupommid, sisaldades endas
taimseid valgurikkaid koostisosi tofut ja ube.
Sobivad tavapärase “kartul-kaste” roa juurde aga ka burgeri vahele.
Need on taimsetest kotlettidest ühed “lollikindlamad”, ei lagune ja tulevad alati välja.
4-8 le
30 Min
200 g tofut
200 g punaseid konservube
1 suur sibul
2 küüslauguküünt
2 spl maitsepärmi
2 spl maisitärklist
2 spl kaerajahu
2 spl hakitud marineeritud jalopenot
2 spl hakitud rohelist sibulat
2 spl barbeque kastet või ketšupit
1 puljongikuubik või 1 spl puljongipulbrit
100 g sibulahelbeid
(Suitsu-)paprikapulbrit
Lihamaitseainet ja/või broilerimaitseainet
Musta pipart
Kurna ja loputa hoolikalt konservoad. Vala need lamedapõhjalisse kaussi ja tambi pudrunuiaga sodiks. Võid kasutada ka suurt kahvlit või käsi.
Kasuta pehmet tofut või riivi tofublokk jämeda riiviga. Lisa see tambitud ubadele.
Haki sibul peeneks ja riivi või purusta küüslauk. Haki peeneks ka jalopeno ja roheline sibul (või muud meelepärased ürdid) ning lisa kaussi.
Lisa tärklis ja maitseained ning mudi taigen käte vahel ühtlaseks massiks:
Vormi peos sobiva suuruse ja kujuga kotletid ja aseta need kuumale pannile õli sisse praadima. Küpseta kotlette madalal kuni keskmisel kuumusel ja piilu mõne minuti pärast kas on aeg need ümber keerata. Taimsete kotlettide praadimisel võib vaja minna pisut rohkem õli – lisa seda veidi kui kotletid ümber keerad.
*Sellest kogusest saab 4 suurt burgerikotletti või 8 väikest kotletti.
*Võid kasutada ükskõik mis maitsega tofut – suitsutofu annab pisut suitsuse maitsega kotletid, mis sióbivad hästi burgeri vahele.
*Punaste ubade asemel võid kasutada ka teist värvi ube – muutub vaid kotleti värv. Võid kasutada ubade asemel ka kikerherneid.
*Marineeritud jalopeno asemel võid kasutada ka marineeritud paprikat, kurki või kappareid.
*Praadimiseks kasuta head mittenakkuva põhjaga panni ning aja see korralikult kuumaks enne kui kotletid pannile paned. Lase u. pool min praadida ja keera siis tuli väikseks.