Suitsutofu on nii geniaalne leiutis, et viib lihtsalt keele alla!
Kui sul juhtumisi on suitsuahi, siis parima suitsutofu saad muidugi ise suitsutades. Kui ei, siis on häid ja paremaid variante ka poelettidel saada.
See delikatess on iga pingutust väärt ja peagi on sul terve nimekiri sõpru, kes suitsutofule tellimusi esitavad.
x-le
15 + 30 Min
Maitsestamata tofublokid
1 l vett
70 g soola
Marlit pakkimiseks.
Tofu suitsutamiseks pead mõned päevad enne suitsutamist ettevalmistused tegema.
Valmista soolvesi ja aseta tofublokid vette nii, et vesi tofu täielikult kataks.
Tõsta anum 2-3-ks päevaks jahedasse.
Suitsutamiseks lõika marlist sobivad tükid ja mässi tofublokid ükshaaval marli sisse. Kui soovid tugevamat suitsumaitset, siis piisab ühekordest marlist, kui mahedamat, siis pane kahekordselt.
*Kasuta suitsutofut tavalise tofu asemel vaheldusena, proovi salatites, tortillades/wrapides, kotlettides, grillimiseks jne.
*Proovi suitsutofut võileivakattena! Kui sööd seda leivaga, siis meenutab see suitsuliha, kui saiaga, siis suitsukala. NB! Piserda üle vähese oliiviõliga!