Tervem  Ilusam  Elavam

Suitsulohe

Kui ahjuporgandit õigesti maitsestada, on tulemuseks suitsulõhe analoog ehk suitsulohe. See sobib hästi võileivale, sushi sisse, salatitesse ja bowlide lisandiks.

Kogus:

0.5 kg

Valmistusaeg:

90 min+20 min

Raskusaste:

KEERUKAM

Jaga:

Koostisosad

5 dl jämesoola
3 suurt porgandit

Maarinaad
2 spl oliivõli
3-4 tl suitsupreparaati
4 tl õunaäädikat
0,5 norilehte

Valmistamine

Koori porgandid ja peida need väiksesse vormi soola sisse. Küpseta ahjus 180 kraadiga 1,5 tundi. 
Ahjust välja võttes eemalda esimesel võimalusel sool ja puhasta porgandid pintsliga soolast. Jäta majapidamispaberile jahtuma.

Sega marinaadi koostisosad ja lõika norileht väikesteks ribadeks. 
Viiluta juustunoa, koorimisnoa või mandoliiniga porgandid õhukesteks viiludeks. 
Laota porgandiviilud kihtidena karpi, pintseldades iga kihti marinaadiha ning puistates kihtide vahele norilehe tükikesi. 
Lase maitsestuda 24 tundi. 

Võileival serveerides maitsesta sidrunimahla ja värske tilliga.

 

Nipid

Kui sul on väikesed porgandid, siis vähenda küpsetusaega 10 minutit; väga suurte porgandite korrala aga pikenda 10 minutit.  Kõik porgandisordid ei ole ühtviisi head suitsulohe valmistamiseks. Kui sinu porgandid on liiga vesised ja kipuvad lagunema, siis proovi mõnda teist porgandisorti. Kõige parema tulemuse saad keskmise suurusega porganditest. 

Kui sul ei ole aega porgandit kihiti laduda, siis võid segada viilud ettevaatlikult kausis marinaadiga ning siis külma seisma jätta. 

Head isu!