Tervem  Ilusam  Elavam

Kikerherneomlett

Lihtne kuid mitmekesine kerge hommikueine,
mis peaks sobima ka kõige isutumasse hommikusse.
Meeldib eriti lastele! Sobivad kõik käepärased koostisosad!

 

Kogus:

2-le

Valmistusaeg:

30 Min

Raskusaste:

KESKMINE

Jaga:

Koostisosad

Taigen:
90 g kikerhernejahu
130 g sojapiima
1 tl õunaäädikat
1 tl maitsepärmi
1/8 tl soodat
0,5 tl musta himaalaja soola
kurkumit
küüslaugupulbrit
praadimiseks õli 

Täidis:
mugulsibul
kirsstomatid
seened
paprika 
vms
Serveerimiseks maitserohelist

Valmistamine

Sega kuivained maitseainetega ning lisa sojapiim ja äädikas. Sega ühtlaseks. Jäta paisuma seniks kuni täidisega tegeled.

Tükelda köögiviljad ja pruunista kergelt pannil õlis. Laota köögiviljad ühtlaselt pannile ja vala üle taignaga.  Kata pann kaanega ja keera kuumus maha.
Lase omletil mõned minutid küpseda ja piilu siis spaatliga kas põhi on juba parajalt pruun.

Vajuta omlett spaatliga väiksemateks lõikudeks ja pööra lõigud ümber. Kui oled osav, võid ka terve omleti pööramisega riskida.
Lisa nüüd natuke õli ja veidi kuumust ning küpseta veel mõni minut.
Väldi liigset küpsetamist, et omlett liiga ära ei kuivaks.
Puista valmis omlett üle maitserohelisega. 
Serveeri omletti iseseisvalt või lisandiga. Hästi sobib siia avokaado-jogurti salatikaste.

Nipid

*Proovi omleti täidiseks erinevaid köögivilju -mis iganes sul parasjagu kodus on.
*Soovi korral võid omleti ka ahjus küpsetada. Sellisel juhul praeg täidis eelnevalt apnnil valmis ja vala siis üle taignaga. Küpseta ahjus 200 kraadiga u. 15 min.
*Kui juhtub, et omlett hakkab pudenema ja ei püsi koos, siis oled ilmselt täidisega liiale läinud.