Rustikaalne ja valgurikas pannitäis!
Seenehooajal kasuta metsaseeni – saavutad veelgi pikantsema maitse!
Leiab tunnustust meeste poolt, kes soovivad peale trenni valgurikast kõhutäit.
3-le
30 Min
200 g värskeid või külmutatud aedube
1 suur porgand või noori miniporgandeid
8 kirsstomatit
8 väikest shampinjoni
Sorts oliivõli praadimiseks
Aedviljapuljongikontsentraati või -pulbrit
Tüümiani
Musta pipart
Soola vajadusel
Keeda aedoad eraldi pehmeks. Värsked oad keevad umbes 15-20 min, külmutatud pisut kauem.
Samal ajal prae pannil kergelt läbi miniporgandid või porgandilõigud. Kui porgandid on pannil jumet võtnud, lisa 4-ks või pooleks lõigatud shampinjonid ja prae veel mõned minutid kuni needki pruunistuvad.
Nüüd on paras aeg lisada poolitatud kirsstomatid ja oad ning segada kõik kiirelt läbi, jättes kõik natukeseks pruunistuma. Pruunista segu vahepeal segades, kuid jälgi, et tomatid ei läheks liiga pehmeks ja katki.
Nüüd on aeg lisada sorts puljongikontsentraati või 0,5 tl puljongipulbrit.
Sega hoolikalt ja mõne minuti pärast maitse, kas on vaja soola lisada.
Maitsesta värske, külmutatud või kuivatatud tüümianiga ja musta pipraga.
Serveeri lisandiks riisile või kartulitele või naudi niisama.
*Ubade keeduvett ära mingil juhul toidu valmistamisel kasuta – see sisaldab seedimist raskendavaid fütaate.
*Kui soovid kasutada kuivatatud ube, pane need eelmisel päeval rohke veega likku. Võimalusel vaheta aeg-ajalt vett. Järgmisel päeval keeda leotatud oad varakult valmis – sõltuvalt leotusajast võib see aega võtta kuni tund.